Tekstin koko: Pienennä tekstin kokoa Normaali tekstikoko Suurenna tekstin kokoa

Kriisinhallintaveteraanikortit postitettu

Osana kansallista kriisinhallinnan veteraaniohjelmaa ja suomalaisen rauhanturvaamisen 60-vuotisjuhlan kunniaksi on rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä palvelleille postitettu kriisinhallintaveteraanikortti. Kortit ovat saajillaan itsenäisyyspäiväviikon kuluessa.

Tässä vaiheessa kortit on postitettu kaikille alle 60-vuotiaille henkilöille, joiden nimi- ja osoitetiedot ovat Puolustusvoimien ylläpitämässä asevelvollisuusrekisterissä tai jotka ovat ilmoittaneet tietonsa Suomen Rauhanturvaajaliiton verkkosivujen kautta. Korttia ei ole voitu postittaa
- turvakiellon omaaville henkilöille
- rauhanturva- tai kriisinhallintatehtävissä palvelleille naisille, jotka eivät ole suorittaneet naisten vapaaehtoista asepalvelusta
- henkilöille, joilla ei ole vakituista osoitetta kotimaassa tai ulkomailla
- yli 60-vuotiaille, jotka eivät ole ilmoittaneet tietojaan Suomen Rauhanturvaajaliiton verkkosivujen kautta.

Nämä henkilöt voivat halutessaan ilmoittaa nimi- ja osoitetietonsa osoitteessa www.rauhanturvaajaliitto.fi/liitto/veteraanikortti tai postitse:
Puolustusministeriö
PL 31
00131 Helsinki

Jälkikäteen tilatut kortit toimitetaan huhtikuun 2017 aikana.

Kriisinhallintaveteraanit ovat myös ilman korttia oikeutettuja sotilastapaturmalain perusteella heille myönnettäviin korvauspalveluihin ja Rauhanturvaajaliiton vertaistukeen. Korttiin liittyvien taloudellisten etujen hankinnasta vastaa pääosin Suomen Rauhanturvaajaliitto. Jo korttia valmisteltaessa lähtökohdaksi otettiin se, että kortin saavien yli 30 000 suomalaisen joukossa on useita sellaisia, jotka oman toimintansa ja yhteistoimintasuhteidensa kautta voivat tarjota etuja kortin haltijoille. Etuja voi tarjota Rauhanturvaajaliiton jäsensihteeri Ville Mäntysaarelle (ville.mantysaari@rauhanturvaajaliitto.fi). Liitto tulee pitämään verkkosivuillaan yllä tietoja korttiin liittyvistä taloudellisista eduista.

Osalle kriisinhallintaveteraaneista on toimittajan virheen takia lähetetty kaksi identtistä korttia. Puolustusministeriö pahoittelee virhettä.

Lisätietoa: Vanhempi osastoesiupseeri Mika Peltoniemi, puh. 0295 140442.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä