Tiedotteet 2017

09.09.2017 13:00

Puolustusministeri Niinistö avasi Lotta-valokuvanäyttelyn

Puolustusministeri Jussi Niinistö avasi Lotta-valokuvanäyttelyn Sanomatalossa Helsingissä 9.9.2017. Valokuvanäyttelyyn on ikuistettu suomalaisia lottia, pikkulottia ja sotilaskotisisaria. Puheessaan ministeri Niinistö kiitti näyttelyn järjestäjää ja sen tukijoita maanpuolustus- ja perinnetyöstä.

"Isänmaamme juhlavuosi koostuu suuresta joukosta erilaisia tapahtumia, jotka koskettavat historiamme eri aikakausia ja toimintoja. Sotiemme perinnön vaaliminen on erityisen tärkeää. Se on kansakokonaisuuden vaalimista", totesi ministeri Niinistö.

Avajaispuheessaan ministeri Niinistö korosti naisten ja vapaaehtoisjärjestöjen merkittävää roolia Suomen sotaponnisteluissa. "Lotta Svärd -järjestön ja Sotilaskotiyhdistyksen lisäksi muun muassa Martat, Maatalousnaiset ja Työläisnaisliitto kantoivat kortensa yhteiseen kekoon", muistutti Niinistö.

Lopuksi puolustusministeri Niinistö osoitti erityiskiitoksen lotille, pikku-lotille, sotilaskotisisarille ja kotirintamanaisille. "Tekemänne työ ei mennyt hukkaan. Suomi on itsenäinen hyvinvointivaltio. Suomi on maailman paras maa suomalaisille", totesi ministeri Niinistö.

Puolustusministeri Niinistön juhlapuhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä