Tiedotteet 2017

06.07.2017 09:00

Puolustusvoimat hankkii kotimaisen ohjelmistoradion radio-osia ja reitittimiä

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tekemään puitesopimuksen kotimaisen ohjelmistoradion radio-osien ja reitittimien hankinnasta Bittium Wireless Oy:n kanssa.


Puolustusvoimissa ohjelmistoradiota käytetään turvalliseen tiedonsiirtoon. Hankittavien laitteiden radioteknisiä ominaisuuksia voidaan kehittää ohjelmistojen avulla muuttamatta itse radiolaitteen osia. Radio-osilla ja reitittimillä laajennetaan taktista tiedonsiirtoverkkoa niin maa-, meri- kuin ilmavoimissakin. Puolustusvoimissa ohjelmistoradioteknologiaa ollaan ottamassa asteittain käyttöön.


Ohjelmistoradioteknologiaa alettiin kehittämään Merivoimissa 1990-luvulla. Suomella on merkittävää kansallista alan osaamista sekä tutkimuksen että teollisuuden parissa.


Puitesopimus kattaa toimitukset vuosille 2018?2020. Sopimuksen arvonlisäverollinen enimmäisarvo on noin 37 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 50 henkilötyövuotta.


Lisätietoja antavat puolustusministeriössä hallitusneuvos Jouko Tuloisela, puh. 0295 140412 ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksessa sektorijohtaja Jari Viuho, puh. 0299 800 (vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä