Tiedotteet 2017

12.09.2017 10:59

Puolustusministeri Niinistö puhui Pohjoismaiden neuvoston tilaisuudessa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 12.9.2017 Pohjoismaiden neuvoston Pyöreän pöydän tilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuuden teemana oli puolustuspoliittinen yhteistyö, Nordefco.  Puheessaan ministeri Niinistö käsitteli pohjoismaisen puolustusyhteistyön kehitysnäkymiä sekä Suomen Nordefco -puheenjohtajuutta. Suomi on tänä vuonna toiminut Nordefcon puheenjohtajamaana.

"Turvallisuuspolitiikan muutos näkyy puheenjohtajakautemme painopisteissä. Tavoitteenamme on entistä tarkemmin seurata ja analysoida lähialueillamme tapahtuvaa muutosta ja varautua sen aikaansaamiin haasteisiin", totesi ministeri Niinistö.

Puolustusministeri Niinistö kertoi lisäksi, että puheenjohtajuuskaudella on tehty kaksi uutta käytännön yhteistyöaloitetta huoltovarmuuteen ja yhteiskunnan kriisinkestokykyyn liittyen. Puheessaan ministeri totesi molempien olevan kriittisiä tekijöitä myös Suomen puolustukselle.

"Maailmalla Pohjoismaat ovat kiinnostava kumppani, sillä me panostamme turvallisuuteen. Meillä on maine alueellisen turvallisuuden tuottajina - ei kuluttajina. Tästä maineesta kannattaa pitää kiinni", tähdensi puolustusministeri Niinistö.

Puolustusministerin puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä