Tiedotteet 2017

07.10.2017 15:13

Puolustusministeri Niinistö puhui reserviläisille Lappeenrannassa

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti juhlapuheen Etelä-Karjalan Reserviupseeripiirin 60-vuotis- ja Lappeenrannan Reserviupseerikerhon 90-vuotisjuhlatilaisuudessa Lappeenrannassa 7.10.2017. Puheessaan ministeri Niinistö käsitteli mm. Suomen puolustusratkaisua ja valmiuden kehittämistä.

Turvallisuusympäristön muuttuessa valmiuteen on panostettava. "Olen vieraillut kaikissa puolustusvoimien varusmieskoulutusta antavissa joukko-osastoissa ja olen omin silmin saanut todistaa ratkaisevaa kehitystä valmiusasioissa. Kun aiemmin mentiin koulutus edellä, nyt kärjessä on valmius. Tänne ei ole hyvä pahoin aikein tulla", totesi Niinistö.

Puolustusvoimille vahvistettiin kesällä neljäs lakisääteinen tehtävä: antaa ja vastaanottaa kansainvälistä apua.

"Tätä tehtävää - kuten kaikkia muitakin Puolustusvoimien tehtäviä - tulee myös harjoitella. Sopiva ajankohta Suomessa järjestettävälle monikansalliselle suurharjoitukselle olisi 2020-luvun alussa", totesi ministeri Niinistö.
Niinistö puhui myös Suomen puolustusratkaisun jatkuvuudesta. Yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan kattavasta aluepuolustuksesta pidetään määrätietoisesti kiinni. "Suomen välillä jo vanhentuneiksi väitetyt puolustuksen kivijalat ovat yllättäen nousseet kovaan huutoon myös kansainvälisesti. Suomi on turvallisuuden tuottaja, ei kuluttaja", korosti Niinistö.

Puheensa lopuksi puolustusministeri onnitteli Etelä-Karjalan reserviupseeripiiriä ja Lappeenrannan reserviupseerikerhoa merkkivuoden johdosta. "Arvostan työtä, mitä te muiden reserviläisjärjestöjen kanssa teette maanpuolustuksemme ja maanpuolustustahtomme hyväksi", kiitti ministeri Niinistö.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Kysely
«

Auta meitä kehittämään sivustoamme

Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

VastaaMyöhemminEi kiitos