Tiedotteet 2017

10.11.2017 18:43

Puolustusministeri Niinistö puhui kirkkojuhlassa Oulussa

Puolustusministeri Jussi Niinistö esitti valtioneuvoston tervehdyksen Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä puolustusvoimien alueellisessa kirkkojuhlassa 10.11.2017. Kirkkojuhla kuuluu Oulun ev.-lut. seurakuntien Kirkkomusiikkiviikkojen ohjelmaan. Tervehdyksessään ministeri Niinistö käsitteli evankelis-luterilaisen kirkon yhteiskunnallista roolia, asevelvollisuusjärjestelmää sekä vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämistä.

Puolustusministeri Niinistön mukaan suomalaisuus ja luterilaisuus nivoutuvat monella tavalla kulttuurisesti yhteen, ja kirkko onkin useammassa aallossa omaksunut aktiivisen yhteiskunnallisen roolin. Ministeri pitää kuitenkin tärkeänä, ettei kirkko unohda omaa ydintehtäväänsä - evankeliumin julistamista.

Tervehdyksessään ministeri Niinistö käsitteli myös varusmieskoulutuksen kehittämistä. Niinistön mukaan Koulutus 2020 -ohjelman päämääränä on siirtää asevelvollisten koulutus digiaikaan. "Tämä tarkoittaa erilaisten nykytekniikan mahdollistamien verkko- ja simulaatiomahdollisuuksien nykyistä parempaa hyödyntämistä", selvensi ministeri.

Vapaaehtoista maanpuolustusta kehitettäessä on ministeri Niinistön mukaan kolme ohjaavaa suuntalinjaa: koko maan kattavaa reserviä on hyödynnettävä entistä tehokkaammin, valmiutta on kehitettävä yhä enemmän ja yksittäisen reserviläisen urapolku, hänen osaamisensa ja sodan ajan sijoituituksensa on nivottava yhä tiiviimmin yhteen. "Kaikki tämä on tehtävä vapaaehtoisuuden iloa tukahduttamatta", totesi Niinistö.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Kysely
«

Auta meitä kehittämään sivustoamme

Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

VastaaMyöhemminEi kiitos