Tekoälyn monet ulottuvuudet

Symposiumi järjestetään torstaina 4.5.2017 Helsingin yliopiston päärakennuksessa, Pieni juhlasali (katuosoite Fabianinkatu 33, 4. kerros).  Symposiumin ohjelma on työpäivän mittainen kokonaisuus, joka päättyy verkostoitumistilaisuuteen.

Tekoäly_symposium-ohjelma ja ilmoittautuminen.

Tilaisuus on avoin ja maksuton, lounas omakustanteinen. Osallistujien määrä on rajoitettu, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Symposiumin tarkoituksena on jäsentää tekoälyn moniulotteista kokonaisuutta ja luoda ymmärrystä tekoälyn erilaisten ilmentymien edellyttämään tieteellis-teknologiseen osaamiseen. Tarkoituksena ei ole analysoida tekoälyn vaikutuksia, vaan luoda näkemyksellistä kokonaiskuvaa tekoälyn olemuksesta ja ulottuvuuksista, sekä tutkimuksen nykytilasta ja kehityssuunnista. Kohderyhmänä ovat kaikki ennakointiin, suunnitteluun ja tutkimukseen osallistuvat tahot hallinnossa, yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa ja yrityksissä.

Valtioneuvoston toiminnassa tekoäly linkittyy digitalisaation kokonaisuuteen, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Esimerkiksi pääministerin isännöimässä tekoälyseminaarissa 7.2.2017 tarkasteltiin tekoälyn yhteiskunnallis-poliittis-taloudellisia vaikutuksia. Tämä tilaisuus jäsentää tekoälyn moniulotteista kenttää erityisesti tieteellis-teknologisesta näkökulmasta.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä