PUOLUSTUSMINISTERIN ASETTAMAT TYÖRYHMÄT


Tältä sivulta löytyy tiedot puolustusministerin asettamista hankkeista ja työryhmistä.


Hanke kaksoiskansalaisuuteen liittyvänlainsäädännön tarkentamiseksi puolustushallinnossa

Puolustusministeri Jussi Niinistö on asettanut hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella tarvittavat ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen Suomen kansallisen turvallisuuden parantamiseksi puolustusvoimien sotilasvirkoihin nimitettäessä ja upseerin virkaan johtaviin opintoihin valittaessa.

asettamispäätös kaksoiskansalaiset puolustusvoimat (pdf) (722.5 KB)

Hanke aluevalvontalain muuttamiseksi

Puolustusministeri Jussi Niinistö on 31.1.2017 asettanut hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella tarvittavat ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa.

Hankkeen keskeisin tavoite on kansallisen turvallisuuden parantaminen ulkoista sotilaallista uhkaa vastaan. Suomen tulee voida vastata myös sellaisen valtiollisen toimijan aiheuttamaan uhkaan, joka ei noudata kansainvälisen oikeuden periaatteita.

Asettamispäätös (pdf) (728.3 KB)

Miehittämätöntä ilmailua ja lennokkitoimintaa koskevan lainsäädännön kehittäminen turvallisuuden näkökulmasta

Puolustusministeri Jussi Niinistö on 25.11.2016 asettanut hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella tarvittavat ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen miehittämättömään ilmailuun ja lennokkien toimintaan puuttumiseksi puolustushallinnon alalla.

Asettamispäätös_Miehittämätöntä ilmailua ja lennokkitoimintaa koskevan lainsäädännön kehittäminen turvallisuuden näkökulmasta (pdf) (1.6 MB)

Tiedustelulainsäädäntöä valmistelevien työryhmien määräaikaa jatketaan

Puolustusministeri Jussi Niinistö on jatkanut sotilastiedustelulainsäädäntöä valmistelevan työryhmän määräaikaa. Uusi määräaika on 28.2.2017. Siviili- ja sotilastiedustelua koskevat lainsäädäntöhankkeet pyritään toteuttamaan samassa aikataulussa. Työryhmät aloittivat toimintansa 1.10.2015, ja niiden alkuperäinen määräaika oli 31.12.2016.

Sotilastiedustelutyöryhmän määräajan jatkaminen (pdf) (420.6 KB)
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä