Tiedotteet 2002

20.09.2002 15:23

19.9.2002 Kenraalinimitykset 13.9.2002

Tasavallan presidentti on 13.9.2002 tehnyt joukon kenraalinimityksiä. Läntisen maanpuolustusalueen komentaja, kenraaliluutnantti Kari Rimpi on määrätty Pääesikunnan päällikön virkaan 1.1.2003 lukien, jolloin viran nykyinen haltija kenraaliluutnantti Ilkka Hollo siirtyy reserviin. Tasavallan presidentti on lisäksi määrännyt maavoimapäällikön kenraaliluutnantti Ilkka Kylä-Harakan Läntisen maanpuolustusalueen komentajaksi, Puolustusvoimien materiaalilaitoksen johtajan kenraalimajuri Kalervo Sipin Pääesikunnan maavoimapäälliköksi, Merivoimien esikunnan esikuntapäällikön lippueamiraali Pertti Malmbergin Puolustusvoimien materiaalilaitoksen johtajaksi ja Kainuun Prikaatin komentajan prikaatikenraali Paavo Kiljusen erityistehtävään pääesikuntaan.

Kiljunen ryhtyy valmistelemaan Kosovon rauhanturvaprikaatin uudelleenorganisointia.

Puolustusvoimain komentaja on 19.9.2002 määrännyt lippueamiraali Malmbergin seuraajaksi Merivoimien esikunnan esikuntapäälliköksi kommodori Hanno Strangin ja Kainuun Prikaatin komentajaksi eversti Seppo Toivosen.

Kenraaliluutnantti Kari Rimpi on syntynyt vuonna 1947 ja suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1981. Hän on toiminut mm. maanpuolustuskurssien johtajana, Pohjois-Karjalan sotilasläänin komentajana, pohjoismaalais-puolalaisen prikaatin komentajana Bosniassa, Pääesikunnan valmiuspäällikkönä sekä maavoimapäällikkönä. Läntisen maanpuolustusalueen komentajana hän on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien.

Kenraaliluutnantti Ilkka Kylä-Harakka on syntynyt vuonna 1946 ja suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1979. Hän on toiminut mm. toimistoesiupseerina Pääesikunnassa, toimistopäällikkönä Pääesikunnan koulutusosastolla, puolustusneuvoston yleissihteerinä, Kainuun Prikaatin komentajana, Läntisen maanpuolustusalueen esikunnan esikuntapäällikkönä sekä sotavarustepäällikkönä. Maavoimapäällikkönä hän on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien.

Kenraalimajuri Kalervo Sipi on syntynyt vuonna 1946 ja suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1979. Hän on toiminut mm. toimistoesiupseerina Pääesikunnan ohjustoimistossa, Ilmatorjuntakoulun johtajana, Varsinais-Suomen Ilmatorjuntarykmentin komentajana sekä Pääesikunnan ilmatorjunnan tarkastajana. Puolustusvoimien materiaalilaitoksen johtajana hän on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien.

Lippueamiraali Pertti Malmberg on syntynyt vuonna 1945 ja suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1979. Hän on toiminut mm. Pääesikunnan materiaaliosastossa ja rannikkotykistöosastossa vanhempana osastoesiupseerina, Turun Rannikkorykmentin komentajana ja Saaristomeren meripuolustusalueen komentajana. Merivoimien esikuntapäällikkönä hän on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien.

Prikaatikenraali Paavo Kiljunen on syntynyt vuonna 1951 ja suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1983. Hän on toiminut mm. toimistoesiupseerina Pääesikunnan järjestelyosastolla, Maanpuolustuskorkeakoulun opettajana, vanhempana toimistoesiupseerina ja toimistopäällikkönä sekä rauhanturvaamistoiminnan vastuualueen johtajana puolustusministeriössä. Hän on lisäksi palvellut rauhanturvatehtävissä Libanonissa ja Makedoniassa. Kainuun Prikaatin komentajana prikaatikenraali Kiljunen on toiminut vuodesta 2000 lähtien.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä