Tiedotteet 2003

19.12.2003 12:00

Prikaatikenraali Lankinen Kosovoon ja prikaatikenraali Kiljunen Pohjoisen Maanpuolustusalueen Esikuntaan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on määrännyt tänään perjantaina 19.12.2003 prikaatikenraali Antti Ensio Lankisen 15.1.2004 lukien Kosovon KFOR-operaation yhteistoimintaelimen (Joint Implementation Commission) johtoon ja prikaatikenraali Paavo Kalevi Kiljusen 1.2.2004 lukien Pohjoisen Maanpuolustusalueen Esikunnan esikuntapäälliköksi Ouluun. Prikaatikenraali Lankinen palvelee parhaillaan Pohjoisen Maanpuolustusalueen Esikunnan esikuntapäällikkönä.

Sitä ennen hän on palvellut Maasotakoulun johtajana, Maanpuolustusopiston johtajana ja Pohjois-Karjalan Prikaatin komentajana. Kansainvälisissä tehtävissä Lankinen on palvellut YK-joukoissa Libanonissa toimistopäällikkönä ja pataljoonan komentajana. Prikaatikenraaliksi Lankinen on ylennetty 6.12.2002.

Prikaatikenraali Kiljunen palvelee parhaillaan erityistehtävissä pääesikunnassa. Tätä ennen hän on palvellut Kosovossa KFOR-prikaatin komentajana, Kainuun Prikaatin komentajana ja vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä. Kansainvälisissä tehtävissä Kosovon lisäksi Kiljunen on palvellut YK-joukoissa toimistopäällikkönä Libanonissa ja pataljoonan komentajana Makedoniassa. Prikaatikenraaliksi Kiljunen on ylennetty 4.6.2002.

Lisätietoja asiassa antaa puolustusministeriössä henkilöstöjohtaja Pasi Lankinen puh. 09-160 88114.Prikaatikenraali Antti LankinenPrikaatikenraali Paavo Kiljunen

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä