Tiedotteet 2007

17.09.2007 09:14

Puolustusministeri esitti tervehdyksen 182. maanpuolustuskurssille

Puolustusministeri Jyri Häkämies esitti tervehdyksen 182. valtakunnalliselle maanpuolustuskurssille 17.9.2007 Helsingissä. Hän tarkasteli puheessaan mm. ulko- ja turvallisuuspolitiikan uutta näkyvämpää roolia sekä Suomen osallistumista EU:n yhteiseen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan ja kriisinhallintayhteistyöhön. Lisäksi puheessa todettiin hallituksen uuden turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelun olevan käynnissä.

Puolustusministeri Häkämies totesi puheessaan, että pääministeri Matti Vanhasen toisen hallituksen ohjelmassa ulko- ja turvallisuuspolitiikka on saanut aikaisempaa näkyvämmän aseman. Suomi osallistuu ohjelman mukaan täysipainoisesti EU:n yhteiseen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan ja kriisinhallintayhteistyöhön, kehittää rauhankumppanuutta Naton kanssa ja säilyttää mahdollisuuden hakea Naton jäsenyyttä. Ministerin mukaan keskeisin tehtävä on kansallisen puolustuksen ja uskottavan suorituskyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen.

Puheessaan ministeri Häkämies peräänkuulutti entistä tiiviimpää hallinnonalojen rajat ylittävää yhteistyötä kriisinhallinnassa. Ministeri totesi, että ”ratkaisevaa ei ole se, minkä lipun alla kutakin operaatiota toteutetaan vaan se, millaisia tuloksia siinä saavutetaan. Suomalainen toimintamalli on osoittanut voimansa jo moneen kertaan. Tällä tiellä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin”.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen puhe maanpuolustuskursseilla

Tarkempia tietoja ministeri Häkämiehen puheesta antaa viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (puh. 09 160 88200 tai 050 568 0553).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä