Tiedotteet 2007

01.09.2007 11:50

Puolustusministeri Häkämies Yhdysvaltoihin

Puolustusministeri Jyri Häkämies vierailee Yhdysvalloissa 3.-9.9.2007. Hän käy matkansa aikana New Yorkissa, Norfolkissa ja Washingtonissa.


Washingtonissa ministeri Häkämies tapaa 7.9.2007 Yhdysvaltain puolustusministerin Robert Gatesin. Hän keskustelee lisäksi ulkoministeriön ylimmän johdon edustajien kanssa. Asialistalla ovat maiden kahdenväliset suhteet, kansainvälisen kriisinhallinnan kehitysnäkymät, Afganistanin operaation tulevaisuus, Irakin tilanne, Naton ja Euroopan unionin välinen yhteistyö, asevalvonnan ajankohtaiset haasteet sekä muut ajankohtaiset kansainväliseen turvallisuuteen liittyvät kysymykset. Pentagonissa ministeri Häkämiehelle selostetaan mm. ohjuspuolustukseen liittyviä kysymyksiä.


Virallisten tapaamisten lisäksi ministeri Häkämies esitelmöi Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta CSIS:n (Center for Strategic and International Studies) järjestämässä tilaisuudessa Washingtonissa. Hänellä on myös tapaaminen keskeisten tutkimuslaitosten edustajien kanssa ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.


Norfolkissa Virginiassa ministeri Häkämies perehtyy Yhdysvaltain asevoimien ajankohtaisiin kehittämishankkeisiin sekä Naton pitkän tähtäimen kehittämiseen.


New Yorkissa ministeri Häkämies tapaa varapääsihteeri Asha-Rose Mirigon ja pääsihteerin sotilaallisen neuvonantajan kenraalimajuri Per Arne Fiven. Keskustelunaiheina ovat mm. YK:n käynnissä ja valmisteilla olevat rauhanturvaoperaatiot sekä Suomen ja YK:n väliset suhteet.


Ministeri Häkämies on suomalaisten kirjeenvaihtajien ja toimittajien tavattavissa kahteen eri kertaan. Ensimmäinen tapaaminen on CSIS:ssa (1800 K Street, Washington DC) heti ministerin esitelmän jälkeen 6.9.2007 klo 11.15 ja toinen heti ministeri Gatesin tapaamisen jälkeen Pentagonin edustalla 7.9.2007 klo 12.00. Tarkempia tietoja ao. tapaamisista antaa lehdistöneuvos Kari Mokko Suomen suurlähetystössä Washingtonissa (puh. +1202 298 5800).


Tarkempia tietoja vierailusta ja sen etenemisestä antaa viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, puh. +358 50 568 0553.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä