Tiedotteet 2012

03.09.2012 15:55

Ministeri Carl Haglund: "Pohjoismaisilla ulko- ja puolustusministereillä oli onnistunut tapaaminen Norjassa"

Puolustusministeri Carl Haglund osallistui Bodössa Norjassa 2.-3.9.2012 järjestettyyn pohjoismaiden ulkoasiainministerien ja puolustusministerien yhteiskokoukseen, johon Suomesta osallistui myös ministeri Erkki Tuomioja.

Ministerien yhteiskokouksessa keskusteltiin ajankohtaisista pohjoismaisen yhteistyön kysymyksistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Erityisteemoina olivat esillä nykyisen talouskriisin vaikutus puolustushallintoihin, arktisen turvallisuuden kysymykset, pohjoismainen puolustusyhteistyö ja tässä yhteydessä erityisesti Islannin ilmavalvonta, yhteiset harjoitukset, Afganistanin ja Syyrian tilanne sekä Itä-Afrikan kriisinhallintakapasiteetin kehittäminen.

Ministeri Haglundilla oli myös kahdenvälinen tapaaminen Norjan puolustusministerin Espen Barth Eiden kanssa. Siinä olivat esillä Suomen puolustusvoimauudistus sekä Norjan asevoimien kehittäminen sekä maiden osallistuminen Islannin ilmavalvontaan.

Puolustusministeri Carl Haglundin mielestä ministerien tapaaminen Bodössa oli erittäin onnistunut. "Tapaaminen vahvisti entisestään pohjoismaiden tavoitetta kehittää ponnisteluja, jotka koskevat yhteistä turvallisuutta ja yhteisiä puolustuspoliittisia kysymyksiä. Suomella on paljon sekä annettavaa että saatavaa pohjoismaisesta yhteistyöstä."

Tarkempia tietoja antavat ministerin adjutantti Anssi Munkki (+358 295 140102) ja viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (+358 295 140120).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä