Tiedotteet 2012

16.11.2012 14:00

Puolustusministeri Carl Haglund Brysseliin

Puolustusministeri Carl Haglund tekee työvierailun Brysseliin 19.11.2012. Puolustusministeri Haglund osallistuu Euroopan unionin ulkoasiainneuvoston kokoukseen, jossa teemana ovat Euroopan unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan ajankohtaiset kysymykset.

Euroopan puolustusviraston (EDA) johtokunnan kokous ministerikokoonpanossa järjestetään ulkoasiainneuvoston yhteydessä. Kokouksen keskeisin teema on suorituskykyjen yhteiskäyttö ja jakaminen (pooling and sharing). Ministereille esitellään konkreettisten suorituskykyhankkeiden tilannetta ja edistymistä. Ministerit myös hyväksyvät aihetta tukevat, ei juridiset käytännesäännöt. Kokouksen yhteydessä puolustusministeri Carl Haglund allekirjoittaa Suomen osallistumisen EDA:n helikopteriharjoitusohjelmaan.

Ulko- ja puolustusministerien työlounaalla Haglund keskustelee mm. Euroopan unionin Malin-kriisinhallintaoperaation suunnittelusta.

Ministeri Haglund osallistuu lisäksi Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusministerikokoukseen, jossa käsitellään Afganistanin turvallisuustilannetta ja pohjoismaisen voimavarayhteistyön syventämistä.

Lisätietoja kokouksista antavat neuvotteleva virkamies Pete Piirainen puh. +358 295 140312 sekä erityisasiantuntija Kristian Vakkuri puh. +358 295 140123.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä