Tiedotteet 2012

31.10.2012 15:15

Puolustusministeri Carl Haglund: Nollatoleranssi syrjinnälle ja kiusaamiselle

Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus on puolustusvoimien pyynnöstä selvittänyt varusmiespalvelusta suorittavien sekä palkatun henkilöstön kokemuksia tasa-arvosta. Tutkimustulokset kertovat, että kolmannes varusmiehistä ja joka toinen naisten vapaaehtoista palvelusta suorittava kertoo kokevansa kiusaamista vertaisten joukossa. Puolustusministeri Carl Haglund tukee täysin Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloisen nollatoleranssikäytäntöä syrjinnälle ja kiusaamiselle varusmiespalveluksessa.

Puolustusministeri Haglund toteaa, että tiukasti epäkohtiin puuttumalla esimerkiksi simputus-tapaukset ovat vähentyneet merkittävästi. Ministeri Haglund on tyytyväinen puolustusvoimain komentajan linjaukseen, jonka mukaan esimerkiksi ilmoittamisen ja asioiden selvittämisen väylät selvennetään. Ministeri Haglund kuitenkin korostaa, että epäkohtiin on puututtava paitsi äärimmäisellä vakavuudella myös mahdollisimman nopealla aikataululla.

Vuonna 2008 tehty puolustusvoimien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma päivitetään vuonna 2013 ja siinä otetaan huomioon tutkimuksen tulokset.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä