Tiedotteet 2012

28.11.2012 12:10

Puolustusministeri Haglund: Kansa hallituksen takana pohjoismaisessa puolustusyhteistyössä

Kysyttäessä Suomen kansalta, mikä vaikutus eri tekijöillä on Suomen ja suomalaisten turvallisuuteen, pohjoismainen puolustusyhteistyö nähdään tärkeimpänä tekijänä. Samalla 91 % suomalaisista suhtautuu yhteistyöhön positiivisesti. ?Maamme hallitus on ohjelmassaan sopinut että tavoite on syventää pohjoismaista puolustusyhteistyötä. On hienoa että kansa tukee tätä kehityssuuntaa?, toteaa puolustusministeri Haglund. Tiedot käyvät ilmi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) 28.11.2012 julkaistun mielipidetiedustelun tuloksista.

Haglund on tyytyväinen myös yleisen asevelvollisuuden kannatuksen nousuun sekä kansalaisten maanpuolustustahdon säilymiseen yhtä korkeana kuin ennenkin. Puolet tiedusteluun vastanneista pitää puolustusvoimauudistuksen vaikutuksia myönteisinä ja puolet kielteisinä. Ministeri Haglund ymmärtää niitä suomalaisia, jotka ovat huolissaan uudistuksen vaikutuksista. Hän korostaa, että uudistuksen tavoitteena on nimenomaan kehittää puolustusvoimia saattamalla toiminta ja resurssit paremmin tasapainoon samalla kun sopeutetaan toiminta pienempiin ikäluokkiin.

Huolestuttavaa taas on, että nyt jo noin puolet vastanneista katsoi, että osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan ei tulisi kuulua Puolustusvoimien sotilaallisiin tehtäviin. ?Osallistumalla kansainväliseen kriisinhallintaan tuemme Suomen turvallisuutta kehittämällä omaa osaamistamme ja parantamalla yhteensopivuutta kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa?, muistuttaa ministeri Haglund.

Tarkemmat tiedot viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, puh. 0295 140120 tai erityisavustaja Patrik Gayer, puh. 040 722 6644


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä