Tiedotteet 2012

15.11.2012 16:16

Puolustusministeri Haglund tapasi pääsihteeri Rasmussenin

Puolustusministeri Carl Haglund tapasi 15.11.2012 Suomessa vierailulla olevan Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin. Tapaamisessa keskusteltiin Suomen ja Naton välisestä yhteistyöstä sekä muista ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.

Pääsihteeri Fogh Rasmussen korosti Suomen ja Naton välistä hyvää ja pitkäaikaista kumppanuusyhteistyötä, joka näkyy mm. Suomen pitkäjänteisenä osallistumisena Afganistanin vakauttamiseen. Rasmussen kiitti myös Suomen aktiivista roolia pohjoismaisen puolustusyhteistyön NORDEFCO:n kehittämisessä.

Tapaamisessa keskusteltiin myös Suomen mahdollisesta osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan keväällä 2014 osana pohjoismaista yhteistyötä. Ministeri Haglund kertoi hallituksen asettuneen asiassa myönteiselle kannalle. Lopullinen päätös tehdään alkuvuodesta 2013 eduskunnassa käydyn keskustelun jälkeen.

Pääsihteeri Fogh Rasmussen kertoi, että hänen arvionsa mukaan Suomi ja Ruotsi eivät tule osallistumaan mahdollisiin tunnistuslentoihin. Ministeri Haglundin mielestä on hyvä, että saimme tässä kysymyksessä selkeän viestin. Se helpottaa tulevia neuvotteluja ja selkiyttää Suomen kansallista päätöksentekoa.

Tapaamisen aikana keskusteltiin myös Lähi-idän tulenarasta turvallisuustilanteesta.

Tarkempia tietoja tapaamisesta antaa everstiluutnantti Manu Tuominen (puh. 0295 140109).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä