Tiedotteet 2012

14.02.2012 09:38

Puolustusministeri Stefan Wallin puhui Venäjän asevoimien yleisesikunta-akatemiassa

Talouskriisi pakottaa eurooppalaiset puolustushallinnot kohtaamaan samoja haasteita kuin muutkin valtionhallinnon sektorit, muistutti puolustusministeri Stefan Wallin tänään 14.2.2012 pitämässään esitelmässä Venäjän asevoimien yleisesikunta-akatemiassa.

Ministeri Wallinin esitelmä käsitteli Euroopan unionia kansainvälisenä toimijana sekä Euroopan yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan tulevaisuuden näkymiä. Lisäksi esitelmässä selviteltiin talouskriisin vaikutuksia eurooppalaisille puolustushallinnoille.

Puheessaan puolustusministeri Wallin painotti, että EU:n ulkosuhdehallinnon perustamisen myötä EU:n vaikutusmahdollisuudet tulevat paranemaan, vaikka alkuun uusien rakenteiden perustamisen myötä EU:n katse onkin kääntynyt sisäänpäin. Puolustusministeri huomautti myös, että käynnistämisongelmien jälkeen on odotettavissa, että EU:sta tulee yhä tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi kansainvälinen toimija. – Tämä on myös Suomen etu. EU:n jäsenmaana pystymme vaikuttamaan omaa painoarvoamme enemmän, toteaa Wallin puheessaan.

Ministeri Wallinin mukaan Naton ja Venäjän välisen yhteistyön vahvistuminen on tervetullutta. Oma EU-jäsenyytemme sekä osallistumisemme Naton rauhankumppanuuteen muodostavat hyvät edellytykset eurooppalaiselle turvallisuusyhteistyölle, totesi puolustusministeri Wallin.  Lisäksi ministeri muistutti, että Venäjän, EU:n ja Naton välinen toimiva yhteistyö luo hyvän pohjan Pohjois-Euroopan turvallisuuskehitykselle.

Puheessaan puolustusministeri Wallin korosti lisäksi, että Suomen tulee hyödyntää sille avautuvat mahdollisuudet yhteistyön tiivistämiseen valikoitujen kumppaneiden kanssa niin pohjoismaisen puolustusalan yhteistyön, Euroopan unionin kuin Naton rauhankumppanuudenkin kautta. Eri yhteistyömuodot eivät kilpaile keskenään tai sulje tosiaan pois.

Puolustusministeri Stefan Wallin on virallisella ministerivierailulla Moskovassa 13.-15.2.2012. Vierailua isännöi Venäjän puolustusministeri Anatoli Serdjukov.

Puolustusministeri Stefan Wallinin puhe on luettavissa kokonaisuudessaan ministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä