Tiedotteet 2012

07.06.2012 11:51

Puolustusministeri Wallin tapasi kenraali Makarovin

MakarovPuolustusministeri Stefan Wallin tapasi 7.6.2012 Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikön kenraali Nikolai Makarovin puolustusministeriössä Helsingissä.

Tapaamisessa keskusteltiin kenraali Makarovin maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa 5.6.2012 pitämästä puheesta. Ministeri Wallin tähdensi hallitusohjelman kohtaa, jossa todetaan Suomen suhde Natoon ja että Suomi tekee turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa koskevat ratkaisut omien intressiensä pohjalta, itse ja itsenäisesti.

Ministeri Wallin ja kenraali Makarov keskustelivat myös pohjoismaisesta yhteistyöstä. Ministeri Wallin muistutti, että NORDEFCO ei ole missään tilanteessa uhka Venäjälle. Sen toiminta perustuu pitkäaikaiseen ja vakiintuneeseen pohjoismaisen yhteistyön perinteeseen ja se vahvistaa osaltaan alueellista vakautta.

Ministeri Wallin ja kenraali Makarov korostivat, että Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö jatkuu hallitusohjelman mukaisesti. Tässä yhteydessä varmistetaan entistä tiiviimpi yhteistyö myös sotilaallisissa suhteissa.

Lisätietoja antavat sotilasneuvonantaja everstiluutnantti Manu Tuominen (0295 140 109) ja viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (0295 140 120).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä