Tiedotteet 2012

27.09.2012 10:28

Suomalainen kokonaisturvallisuus on Lahden Turvallisuus ja Puolustus 2012 -messujen pääteema

Suomalainen kokonaisturvallisuus on Turvallisuus ja Puolustus 2012 -messujen pääteema. Kokonaisturvallisuutta ja Yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa esitellään messukeskuksen D-hallissa Yhteiskunnan turvallisuus -messuosastolla. Yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta kerrotaan messuvieraille uuden esitteen ja multimediaesityksen keinoin. Messuja varten laadittu esite ja sen perusteella toteutettu esitys perustuvat 16.12.2010 annettuun valtioneuvoston periaatepäätökseen Yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta.

Yhteiskunnan turvallisuusstrategia on laadittu kaikissa tilanteissa turvattavien yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisen näkökulmasta. Kokonaisturvallisuus syntyy viranomaisten, elinkeinoelämän ja järjestöjen yhteistyönä, mikä näkyy hyvin myös messukokonaisuudessa. Laajan turvallisuuskäsityksen mukaan tehdyssä tarkastelussa ovat sellaiset asiakokonaisuudet, jotka voivat aiheuttaa merkittävää haittaa tai vaaraa Suomelle ja sen väestölle. Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen, uhkamallien ja kriisiviestinnän periaatteiden lisäksi uudessa esitteessä käsitellään ajankohtaisia haasteita, kuten kyberturvallisuutta ja sähkökatkoja.

Yhteiskunnan turvallisuus -esitteen sähköinen versio on luettavissa puolustusministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/yts. Lisätietoja Yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta löytyy osoitteesta www.yhteiskunnanturvallisuus.fi.

Turvallisuus ja Puolustus 2012 -messut järjestetään Lahden messukeskuksessa 27.-29.9.2012.

Lisätietoja puolustusministeriössä antavat pääsihteeri Aapo Cederberg, puh. 0295 140700 ja tiedottaja Eemeli Peltonen, puh. 0295 140 125.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä