Tiedotteet 2012

05.03.2012 09:00

Wallin: Suorituskykyyn panostetaan

Julkisessa keskustelussa on arvioitu Suomen puolustuksen ja maanpuolustustahdon mahdollisesti jopa romahtavan edessä olevan puolustusvoimauudistuksen toimenpiteiden myötä. Tällainen epäilyksen varjo on aiheeton, totesi puolustusministeri Stefan Wallin puheessaan 201. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingin Säätytalolla.

Ministeri Wallinin puhe käsitteli meneillään olevan puolustusvoimauudistuksen lisäksi laajempaa turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä sekä myöhemmin annettavan turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon reunaehtoja.

Puheessaan puolustusministeri Wallin painotti, että puolustuksen perusta nojaa tasapainossa olevaan valtion talouteen, yhteiskunnan kriisinsietokykyyn sekä pitkäjänteisesti kehitettäviin suorituskykyisiin puolustusvoimiin. -Jatkamalla entiseen tapaan ilman uudistusta olisimme ajan mittaan menettäneet toimintakykymme, huomautti Wallin.

-Esimerkiksi Puolustusvoimien ilmasta-maahan kyvyn kehittäminen on prosessi, joka on kestänyt kymmenisen vuotta. Viime torstaina saatoimme vihdoinkin kertoa, että Hornet-kaluston elinjaksopäivitykseen liittyvä JASSM-ohjusjärjestelmän hankintapäätös on tehty, toteaa Wallin.

Ministeri Wallinin mukaan puolustushallinnon kannalta on tärkeää, että puolustusvoimauudistus ja selontekotyö muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Selonteossa katse tulisi puolustushallinnon osalta suunnata eteenpäin, vuoden 2015 jälkeiseen aikaan, totesi puolustusministeri Wallin.

Puolustusministeri Stefan Wallinin puhe on luettavissa kokonaisuudessaan ministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä