Tiedotteet 2012

11.05.2012 09:06

Wallin Washingtonissa: Paras tapa varmistaa eurooppalaisten puolustusvoimien suorituskyvyt on monikansallinen yhteistyö

Puolustusministeri Stefan Wallin korosti torstaina Yhdysvalloissa pitämässään puheessa monikansallisen puolustusalan yhteistyön merkitystä.

- Akuutti tarve lisätä monikansallista puolustusyhteistyötä koskee kaikkia Euroopan maita, niin liittoutuneita kuin liittoutumattomiakin, ministeri Wallin sanoi maineikkaassa strategisen turvallisuuspolitiikan instituutissa, Center for Strategic and International Studies (CSIS), puhetilaisuudessa.

Lähes kaikki Euroopan maat ovat joutuneet kiristämään puolustusbudjettejaan ja puolustusalan investoinnit kallistuvat kallistumistaan. Tästä huolimatta Euroopan puolustusvoimilla on jatkossakin velvollisuus turvata kansalaisilleen tarvittava puolustuskyky.

- Uskon vakaasti, että voimme huolehtia tästä velvollisuudesta vain muuttamalla asennettamme. Uuden asenteemme tulee korostaa asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen sekä perustua tiiviiseen yhteistyöhön valittujen partnereiden kanssa. Ja kaikista tärkeintä: meidän tulee keskittyä siihen mitä kehitämme, ei siihen, mitä joudumme leikkaamaan.

Ministeri Wallin mainitsi puheessaan Pohjoismaiden ilmavoimien yhteisharjoitukset sekä Itämeren alueen merivalvontayhteistyön esimerkkeinä innovatiivisesta ja joustavasta puolustusyhteistyöstä, jota tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän.

Puhe on luettavissa kokonaisuudessaan ministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/puheet.

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Jyrki Iivonen p. 050 568 0553.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä