Tiedotteet 2013

17.12.2013 13:50

Rovajärven kehittämistyöryhmä luovutti loppuraporttinsa puolustusministeri Haglundille

Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueen käytön kehittämistä tarkastellut työryhmä luovutti loppuraporttinsa puolustusministeri Carl Haglundille 17.12.2013. Puolustusministeriön asettama työryhmä on toiminut vuodesta 2010 lähtien. Työryhmän tehtävänä on ollut kartoittaa eri osapuolten tavoitteet
Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueen käytöstä ja tehdä ehdotus toimenpiteiksi tavoitteiden yhteensovittamiseksi.

Rovajärvi-raportti
Rovajärvi-työryhmän puheenjohtaja eversti Jukka Orava luovutti loppuraportin puolustusministeri Carl Haglundille.

Rovajärvi on Metsähallituksen hallinnoima puolustusvoimien tärkein ampuma- ja harjoitusalue. Rovajärven alueen ongelmat ovat pääasiassa johtuneet puolustusvoimien toiminnan, poronhoidon, asumisen ja virkistyskäytön yhteensovittamisen ristiriidoista.

Rovajärven kehittämistyöryhmässä oli laaja edustus eri intressiryhmistä ja työryhmä on hakenut ensimmäistä kertaa kokonaisvaltaisia ja kestäviä ratkaisuja. Lisäksi työryhmä on kuullut eri alojen asiantuntijoita.

Työryhmän raportissa on useita monialaisia esityksiä epäkohtien poistamiseksi. Toimenpide-esitykset koskevat mm. viestintää ja tiedonkulkua, harjoitustoiminnan suunnittelua, maankäyttöä, turvallisuutta ja valvontaa sekä melukysymyksiä. 

Rovajärven kehittämistyöryhmän loppuraportti 2013 (pdf) (6.6 MB)

Lisätietoja asiassa antavat työryhmän puheenjohtaja, eversti Jukka Orava, puh. 0299 440 101 ja puolustusministeriössä yksikön johtaja Antti Kivipelto, puh. 0295 140 450.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä