Tiedotteet 2013

21.03.2013 13:32

Suomen puolustustarvikevienti ollut säädösten mukaista

Julkisuudessa on viime päivinä esitetty väitteitä ja epäilyjä Suomen puolustustarvikeviennin toimivuudesta ja säädöstenmukaisuudesta. On epäilty, että Suomi olisi rikkonut kansainvälisiä sopimuksia ja että vientilupia ei olisi aina käsitelty olemassa olevien säädösten mukaisesti. Esillä on erityisesti ollut vuonna 2010 hyväksytty tarkkuuskiväärien vienti Bahrainiin.

Suomessa on noudatettu tarkoin kansainvälisiä sopimuksia ja EU:n yhteistä kantaa. Tarkkuuskiväärien vienti Bahrainiin käsiteltiin lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Suomen osuus EU:n puolustustarvikeviennistä on tällä hetkellä noin yksi prosentti ja Bahrainin viennin osuus Suomen koko viennistä 0,85 prosenttia.

Suomen huoltovarmuuden kannalta on olennaista, että meillä säilyy kotimaassa myös tulevaisuudessa riittävä puolustusteollinen osaaminen.

Yksityiskohtaisempia tietoja Suomen puolustustarvikeviennistä löytyy puolustusministeriön verkkosivuilta osoitteessa www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet.

Lisätietoja asiasta antavat yksikön johtaja Jari Takanen (0295 140 411) ja viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (0295 140 120).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä