Tiedotteet 2015

18.12.2015 13:09

Miinalaiva Pohjanmaan jatkokäyttö

Puolustusministeri Jussi Niinistön päätöksellä Puolustusvoimien logistiikkalaitos saa ryhtyä toimenpiteisiin miinalaiva Pohjanmaan romuttamiseksi.

Miinalaiva Pohjanmaa on tullut elinkaarensa päähän ja sen operatiivisesta käytöstä on luovuttu. Merivoimilla ei ole osoittaa alukselle muuta käyttötarkoitusta. Aluksen käytöstä luopuminen vapauttaa suunnitelman mukaisesti sekä henkilöstöä että tilaresursseja muihin merivoimien tarpeisiin.  Aluksen jatkokäytön osalta on selvitetty myyntiä, museointia ja romutusta. Aluksen säilyttämisestä on aiheutunut noin 10 000 euron kustannukset kuukaudessa.

Romutus tehdään Suomessa. Romutus aloitetaan maaliskuussa 2016 ja se tehdään ympäristönäkökohdat ja Puolustusvoimien sosiaalinen vastuu huomioiden.

Romuttamisen nettokustannukset ovat 248 100 euroa. Romutukseen liittyvän purkamisen yhteydessä aluksesta myydään tai hyödynnetään käyttökelpoiset tai kaupallista arvoa sisältävät osat kuten moottorit ja osa järjestelmistä. Täten nettokustannukset laskevat niistä saadun tuoton verran.

Sotamuseolle varataan mahdollisuus ottaa laivasta talteen sen kokoelmiin sopivia osia ennen romuttamista.

Lisätietoja aiheesta antaa erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, puh. 0295 140417.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä