Tiedotteet 2016

15.01.2016 19:00

Puolustusministeri Niinistö vieraili Libanonissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja Viron puolustusministeri Hannes Hanso vierailivat Libanonissa 13.-15.1.2016. Ministerit tutustuivat Libanonin UNIFIL-operaatioon.

JN8


Suomalais-irlantilaisen pataljoonan suomalaiseen jääkärikomppaniaan on viime toukokuusta lähtien kuulunut virolainen jääkärijoukkue. Virolaisia työskentelee lisäksi pataljoonan ja operaation esikunnissa. Suomi on toiminut johtovaltiona suomalais-irlantilaisessa pataljoonassa marraskuusta 2013 lähtien ja jatkaa marraskuuhun 2016 asti. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan kokonaisvahvuus on noin viisisataa rauhanturvaajaa, joista suomalaisia on tällä hetkellä noin kolmesataa ja virolaisia noin neljäkymmentä.

JN1
Kuvassa keskellä puolustusministerit Niinistö ja Hanso


Ministerien virallista vierailua isännöi suomalais-irlantilaisen pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Kari Kaakinen. Vierailun aikana ministerit perehtyivät Libanonin suomalaisen kriisinhallintajoukon (SKJL) toimintaan sekä tapasivat operaation suomalaisia ja virolaisia rauhanturvaajia. Vierailun ensimmäisenä päivänä puolustusministeri Niinistölle ja puolustusministeri Hansolle esiteltiin suomalais-irlantilaisen pataljoonan toimintaa UNP 2-45 -päätukikohdassa At Tirissa sekä pataljoonan suomalaisen jääkärikomppanian miehittämässä UNP 6-50 -etutukikohdassa.

JN2
UNIFIL-operaation esikunta Naqourassa


Toisena vierailupäivänään ministerit vierailivat UNIFIL-operaation esikunnassa Naqourassa, jossa tavattiin UNIFIL-operaation komentaja kenraalimajuri Luciano Portolano.

JN9
Puolustusministeri Niinistö, kenraalimajuri Portolano ja ministeri Hanso


Toisen vierailupäivän ohjelmaan kuului lisäksi Libanonin asevoimien (LAF) komentajan, kenraali Jean Kahwajin tapaaminen Beirutissa. Ministeri Niinistö ja kenraali Kahwaji keskustelivat Libanonin sekä sen lähialueiden turvallisuustilanteesta. Beirutissa puolustusministeri Niinistö tapasi myös Suomen kunniapääkonsuli Zafer Chaouin.

JN6
Puolustusministeri Niinistö ja Suomen kunniapääkonsuli Zafer Chaoui


UNIFIL-operaatio on Suomen suurin kriisinhallintaoperaatio. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan tehtävänä on YK-johtoisessa UNIFIL-operaatiossa valvoa vastuualuettaan sinisen linjan tuntu massa, tukea Libanonin asevoimia ja muita paikallisviranomaisia sekä avustaa Libanonin väestöä.

Lisätietoja vierailusta antaa erityisasiantuntija Kristian Vakkuri puh. +358 295 140123.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä