Tiedotteet 2016

01.07.2016 12:50

Maavoimien tykistökaluston uusiminen etenee

Puolustushallinto on aloittanut valtioiden väliset neuvottelut Etelä-Korean kanssa käytettyjen tykistöjärjestelmien hankkimisesta.

Hankinnan tavoitteena on mahdollistaa operatiivisten joukkojen tukeminen kauaskantoisella ja hyvän maasto- ja tieliikkuvuuden omaavalla tykistökalustolla. Hankinnalla korvataan osittain 2020-2030 -luvuilla vanhenevaa tykistökalustoa.

Puolustusvoimat on selvittänyt kansainvälisiltä markkinoilta uusien 155 mm:n ajoneuvo- ja tela-alustaisten tykistöjärjestelmien saatavuus- ja hintatietoja. Lisäksi on selvitetty mahdollisuutta hankkia hyväkuntoisia 155 mm:n ajoneuvo- tai tela-alustaisia tykistöjärjestelmiä käytettyinä.

Etelä-Korean hallitukselta käytettynä saatavissa oleva K9 Thunder -tykistöjärjestelmä sopii varusmieskoulutukseen ja sillä tavoitellaan Suomen asevelvollisuusarmeijalle sopivaa suorituskykyä kustannustehokkaasti.

K9 Thunder on tela-alustainen 155 mm:n panssarihaupitsi, joka on valmistettu Etelä-Koreassa. Sen ampumaetäisyys on yli 40 kilometriä.

Tykistö2


Asian valmistelu ja siihen liittyvät hankintaneuvottelut ovat kesken, joten hankintaan liittyvistä yksityiskohdista ei tiedoteta.

Lisätietoja hankinnasta antaa puolustusministeriössä hallitusneuvos Jouko Tuloisela puh. 0295 140 412.

Lisätietoja hankinnasta ja teknisistä yksityiskohdista antaa Maavoimien esikunnassa tykistön tarkastaja, eversti Pasi Pasivirta, puh. 0299 800 (vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä