Tiedotteet 2017

03.05.2017 10:00

Valtionhallinnon viranomaiset harjoittelevat kyberosaamista Jyväskylässä 8.-11.5.2017

Puolustusministeriö ja Turvallisuuskomitea järjestävät yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituuttiin kuuluvan kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskuksen (JYVSECTEC) kanssa Kansallisen kyberturvallisuusharjoituksen (KYHA17) 8-11.5.2017. Harjoitus järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin tiloissa.


Harjoituksen tavoitteena on turvallisuusviranomaisten ja turvallisuusverkkopalveluiden tuottajaorganisaatioiden välisen yhteistoiminnan harjoitteleminen kyberpoikkeamissa. Harjoituksessa todennetaan osallistujaorganisaatioiden kybersuorituskyky ja varmistetaan sen edelleen kehittyminen.


Järjestyksessään viides kansallinen kyberharjoitus on osa Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelman mukaista harjoitustoimintaa. Harjoitukseen osallistuu yli 100 valtionhallinnon viranomaista. Harjoituksen johtaa puolustusministeriö yhteistyössä Turvallisuuskomitean kanssa. Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu.


Harjoituksen teknisenä toimintaympäristönä käytetään JYVSECTEC:n RGCE-ympäristöä, joka on puolustusministeriön valitsema kansallinen Cyber Range -ympäristö kansainvälisessä kyberharjoitusyhteistyössä. RGCE- ympäristön päämäärätietoisen kehitystyön tuloksena on saavutettu ominaisuuksiltaan kansainvälisestikin merkittävä tekninen kyberharjoitusympäristö.


Median mahdollisuus tutustua harjoitukseen

Harjoituksen yhteydessä järjestetään tiistaina 9.5.2017 vierailupäivä, johon median edustajat ovat tervetulleita. Median edustajat voivat osallistua infotilaisuuteen klo 9.00-11.30, minkä jälkeen on mahdollista haastatella järjestäjä- ja osallistujaorganisaatioiden edustajia sekä tutustua harjoitustoimintaan. Infotilaisuudessa esitellään meneillään olevaa harjoitusta ja havainnollistetaan kyberpoikkeamatilanteen haasteet interaktiivisesti.


Vierailupäivään saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan 5.5. klo 15.00 mennessä osoitteeseen eijaliisa.kettunen@defmin.fi. Vierailupäivä järjestetään osoitteessa Jyväskylän ammattikorkeakoulu IT-instituutti, Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä. Journalistikortti ja henkilöllisyystodistus tarkastetaan saavuttaessa.


Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelma 2017-2020 on julkaistu Turvallisuuskomitean verkkosivuilla osoitteessa www.turvallisuuskomitea.fi.


Lisätietoja harjoituksesta antavat puolustusministeriön tietoturvapäällikkö Harri Mäntylä, puh. 0295 140 480 ja JYVSECTEC kyberharjoitustoiminnan kehityspäällikkö Terho Rintanen, puh. 040 676 5923.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä