Tiedotteet 2017

18.09.2017 09:00

Puolustusministeri Niinistö puhui Maanpuolustuskurssin avajaisissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 222. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 18.9.2017. Ministeri Niinistö tarkasteli puheessaan selonteon toimeenpanoa sekä puolustusyhteistyötä.

Eduskunta hyväksyi kesällä Suomen historian ensimmäisen puolustusselonteon. Ministeri Niinistön mukaan hieman hakusessa ollut Suomen puolustuspolitiikka sai nyt suuntaa ja linjaa pitkälle 2020-luvulle.
Puheessaan Niinistö korosti kansallisen puolustuskyvyn vahvistamisen tärkeyttä. Ministerin mielestä Suomen puolustus on sopeutettava muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen. Tähän on Niinistön mukaan hyvä pohja, sillä Suomi ei viime vuosikymmenellä lähtenyt yleiseurooppalaiseen "kriisinhallintahypetykseen". "Ylläpidimme epämuodikkaasti, mutta määrätietoisesti kansallista puolustustamme asevelvollisuuden ja aluepuolustuksen kohdalta", totesi Niinistö.

Turvallisuusympäristön muuttuessa myös valmiuteen on panostettava. Puheessaan Niinistö muistutti, että Puolustusvoimat on tehnyt kuluneen kahden vuoden aikana paljon valmiuden eteen. Esimerkkinä Niinistö mainitsi valmiusyksiköt, jotka on rakennettu nopeasti kehittyvien uhkien torjuntaan.

Puolustusministeri Niinistö sivusi myös strategisia suorituskykyhankkeita ja totesi näiden olevan elintärkeitä puolustuksemme kannalta. Hankkeiden valmistelua jatketaan suunnitellussa aikataulussa ja alusten suunnittelutyö on jo käynnissä.

Puheensa lopuksi puolustusministeri käsitteli kansainvälistä puolustusyhteistyötä. "Niin kauan kuin meillä on annettavaa yhteiseen pöytään ja olemme ennemmin turvallisuuden tuottaja kuin kuluttaja, halutaan yhteistyötä kanssamme tehdä", totesi ministeri Niinistö.

Puhe on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä