Tiedotteet 2017

29.11.2017 10:53

Ensimmäinen yhteispohjoismainen hankintailmoitus Nordic Combat Uniform System (NCU) -taisteluasujärjestelmästä.

Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Suomen puolustusvoimat ovat julkaisseet hankintailmoituksen, jonka mukaisesti halukkailla toimittajilla on mahdollista jättää osallistumishakemuspyyntö neljän maan yhteisestä Nordic Combat Uniform System (NCU) -taisteluasujärjestelmästä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun neljä pohjoismaata ovat julkaisseet tämän kokoluokan sotilasvarusteiden yhteishankinnan. 

 

Tavoitteena on hankkia taisteluasujärjestelmä, joka antaa sotilaille suojaa olosuhteilta ja heihin kohdistuvilta uhilta erilaisissa toimintaympäristöissä. NCU-taisteluasujärjestelmä sisältää sotilaan koko vaatetuksen (pl asusteet), ja sitä voidaan käyttää kaikkialla maailmassa. Yhteinen taisteluasujärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi Pohjoismaiden puolustusvoimien kaikissa puolustushaaroissa ja aselajeissa. Hankinnan kokonaisarvo on arviolta 290-425 milj. EUR, josta Suomen osuus on noin 50 -65 milj. EUR. Hankintapäätökset tehdään kuitenkin erikseen.

 

Lisätietoja antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, puh. 0295 140 417.Tiedotetta korjattu 29.11.2017 klo 13.40 siten, että puhutaan taisteluasun sijaan taisteluasujärjestelmästä. 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä