Tiedotteet 2018

22.02.2018 15:22

Ministeri Niinistö puhui Suomen-poikien kunniaksi järjestetyssä seppeleenlaskutilaisuudessa Malmin hautausmaalla.

Puolustusministeri Jussi Niinistö, Viron suurlähetystö sekä Suomen-poikien perinneyhdistys laskivat seppeleen Suomen-poikien muistomerkille Malmin hautausmaalla Helsingissä 22.2.2018. Ministeri Niinistö piti tilaisuudessa puheen, jossa vertasi Suomen-poikia virolaiseksi vastineeksi Suomen jääkäriliikkeelle. Puolustusministerin mukaan virolaiset ovat isänmaallista kansaa, jonka kohtalona on ollut joutua milloin idästä, milloin lännestä tulevan suurvaltapolitiikan jalkoihin.

"Toisen maailmansodan aikana virolaisilla nuorukaisilla ei ollut mahdollisuutta palvella oman maansa armeijassa. Heillä oli kuitenkin palava halu hankkia sotilaallista koulutusta ja kokemusta, jota voisivat hyödyntää oman maansa puolustamiseksi", ministeri Niinistö sanoi.

Puolustusministeri muistutti, että Suomeen saapui kaikkiaan noin 3 500 virolaisnuorukaista, jotka astuivat Suomen armeijan palvelukseen jatkosodan aikana. Heistä lähes 200 antoi henkensä Suomen itsenäisyyden puolesta. Viroon palanneiden kohtalo oli julma. Suomi-pojat joutuivat peittelemään omaa menneisyyttään Viron uudelleen itsenäistymiseen asti. Vasta silloin he saivat heille kuuluvaa arvostusta niin Suomessa kuin kotimaassaan

"Suomi ei ole unohtanut, eikä unohda Suomen-poikien muistoa. He taistelivat Suomen vapauden ja Viron kunnian puolesta", ministeri Niinistö päätti puheensa.
Puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä