Tiedotteet 2018

28.05.2018 15:00

Naton apulaispääsihteeri Camille Grand vierailee Suomessa 29.-30.5.

Naton apulaispääsihteeri Camille Grand vierailee Suomessa 29.30.5. Tämä on hänen ensimmäinen vierailunsa Suomessa. Grand johtaa Natossa Defence Investment –osastoa (DI), joka on yksi liittokunnan neljästä keskeisestä toimialasta. Vierailun aikana apulaispääsihteeri tapaa Suomessa puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juustin ja muuta virkamiesjohtoja, puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindbergin ja tasavallan presidentinkanslian sekä ulkoministeriön virkamiesjohtoa. Vierailun isäntänä toimii puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikkö ylijohtaja Raimo Jyväsjärvi.

 

Grand osallistuu myös Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistyksen (PIA ry) Naton teollisuustyöryhmälle järjestämään teollisuusseminaariin.

Naton Defence Investment -osastolla työskentelee noin sata henkilöä.  Osaston tehtävä on mahdollistaa monikansallinen yhteistyö yhteensopivien (interoperable) suorituskykyjen kehittämisessä. Tavoitteena on Naton tehokkuuden parantaminen nykyisissä ja tulevissa operaatioissa. Defence Investment -osaston keskeinen fokus on vastata ja koordinoida liittokunnan strategisia hankkeita niin, että saadaan tuotettua ajallisesti ja teknisesti haluttu suorituskyky.

 

Lisätietoja antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, puh. 0295 140 417.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä