Tiedotteet 2018

08.02.2018 16:00

Puolustusministeri Niinistö Jämsässä

VAPO

Puolustusministeri Jussi Niinistö vihki torstaina 8.2.2017 käyttöön Vapo Oy:n uuden lämpölaitoksen Patrian Jämsän Hallin toimipisteen lämmöntuotantoon. Laitos käyttää polttoaineenaan kotimaista puupolttoainetta ja turvetta. Ratkaisulla pystytään tarjoamaan Patrialle kilpailukykyinen, ympäristöystävällinen ja vakaa lämmönhinta kotimaisilla polttoaineilla. Ministeri Niinistön mukaan ratkaisu on merkityksellinen myös huoltovarmuuden näkökulmasta.

Niinistö pitää erityisen tärkeänä, että pääomaa on sijoitettu kotimaahan - ja kotimaisella tuotannolla osaltaan rajoitetaan riippuvuutta tuontienergiasta. ?Kotimainen energiantuotanto on merkittävä osa huoltovarmuusjärjestelmäämme?, totesi Niinistö juhlapuheessaan.

?Suomen huoltovarmuuden tila on Itämeren turvallisuustilanteen nopeista muutoksista huolimatta säilynyt kokonaisuutena vakaana. Huoltovarmuuden resursseihin tulisi kuitenkin kiinnittää muuttuneessa tilanteessa erityistä huomiota?, korosti ministeri.

Jämsästä Niinistö jatkaa Jyväskylään, jossa ministeri osallistuu Keskisuomen Maanpuolustussäätiön tilaisuuteen Jyväskylän yliopistolla.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä