Tiedotteet 2018

07.04.2018 14:30

Puolustusministeri Niinistö puhui Tampereen taistelujen päättymisen 100-vuotisseminaarissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 7.4.2018 Tampereen taistelujen päättymisen 100-vuotisseminaarissa Sampolan juhlasalissa Tampereella. Seminaarin järjesti Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry.

Puheessaan ministeri Niinistö kertasi Tampereen taistelujen vaiheita sekä vapaussodan historiallista merkitystä tämän päivän Suomelle.

"Mitattiinpa Tampereen taisteluita millä mittarilla tahansa, asettuvat ne suomalaisen sotahistorian merkittävimpien tapahtumien joukkoon. Tampereen valtausoperaatio oli pohjoismaiden siihen astisen historian suurin taistelu, nyt se titteli on Tali-Ihantalan suurtaistelulla 1944, mutta aina näihin päiviin saakka Tampereen taistelu on ollut pohjoismaiden historian suurin asutuskeskustaistelu", muistutti Niinistö.

Ministeri Niinistön mukaan Tampere oli tärkeä sekä hallituksen joukoille että kapinallisille niin poliittisesti, sotilaallisesti kuin taistelutahdonkin kannalta. Tampereen valtaamalla valkoisille avautui tie punaisen Suomen sydämeen ja sodan kokonaisratkaisuun.

Puheensa lopuksi ministeri muistutti vapaussodan merkityksestä. Sota varmisti itsenäisyyden lisäksi kansanvallan. "Kyse on perusarvoista, joiden varaan Suomea rakennetaan tänäkin päivänä", päätti Niinistö.

Tampere
Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 7.4.2018 Tampereen taistelujen päättymisen 100-vuotisseminaarissa Sampolan juhlasalissa Tampereella.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä