Tiedotteet 2018

12.07.2018 10:54

Suomi mukaan monikansalliseen maavoimien ampumatarvikkeiden yhteistyöjärjestelyyn

Suomi on liittymässä Naton hallinnoimaan monikansalliseen maavoimien ampumatarvikkeiden (Land Battle Decisive Munition, LBDM) yhteistyöjärjestelyyn. 16 NATO:n puolustusministeriä ja Makedonian puolustusministeri allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan (Memorandum of Understanding, MoU) Brysselissä 12.7.2018 Puolustusministeri Jussi Niinistö allekirjoittaa pöytäkirjan myöhemmin. Suomen lisäksi yhteistyöjärjestelyyn liittyvät Itävalta, Belgia, Tanska, Viro, Ranska, Saksa, Italia, Latvia, Liettua, Makedonia, Montenegro, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia ja Espanja.

 

Yhteisymmärryspöytäkirjan nojalla on perustettu työryhmä, jonka tavoitteena on jakaa tietoa tulevista osallistujamaiden maavoimien ampumatarvikehankinnoista ja toteuttaa yhteishankintoja sekä tehostaa ampumatarvikkeisiin liittyvää elinjaksoyhteistyötä. Suomesta työryhmään nimittää edustajan Maavoimien esikunta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitos. Osallistuminen tukee puolustusvoimien suorituskykyjen kehittämistä mahdollisesti halvempien yksikkökustannusten ja yhteishankintojen lisäksi myös materiaalista saatavan lisätiedon muodossa.

 

Mahdollisesta käytännön hankintayhteistyöstä ja muista projekteista sovitaan erikseen. Näin ollen liittyminen sopimusjärjestelyyn ei aiheuta suoranaisia kustannuksia. Sopimus on luonteeltaan tekninen järjestelyasiakirja, joten sopimus tehdään  Suomen puolustusministeriön nimissä.

 

Lisätietoa antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Timo Nyyssönen, puh. 0295 140 026 ja pääesikunnassa evl Jukka Korhonen 0299 800 (vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä