Tiedotteet 2018

06.09.2018 14:10

Valtioneuvosto päätti ampumatarvikkeiden myynnistä Viroon

Valtioneuvosto on 6.9.2018 hyväksynyt puolustusministerin esityksen että puolustusministeriö myy Viron puolustusministeriölle erän 155 mm kenttätykistön ampumatarvikkeita. Kaupan veroton kokonaisarvo on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Kyse on viranomaisten välisestä kaupasta, joka perustuu Viron pyyntöön. Toimitus on ostajan rahoitus- ja toimitusaikasyistä Suomen puolustusvoimien varastosta. Myynti ei haittaa Suomen ampumatarvikevalmiutta.

Myyntisopimus allekirjoitetaan maiden puolustusvoimien välillä lähiaikoina. Sopimuksen yksityiskohdat, kuten ampumatarvikkeiden määrä ja laatu eivät ole julkista tietoa ostajan, Viron, pyynnöstä.

Myynti liittyy maiden väliseen yhteistyöhön kenttätykistöalalla. Viro on kesällä 2018 julkistanut käytettyjen K9 ”Thunder” panssarihaupitsien hankinnan Etelä-Koreasta. Suomi päätti omasta vastaavasta hankinnastaan keväällä 2017.

Ampumatarvikkeiden alkuperäinen valmistaja on pääosin Nammo Lapua Oy, joka on Suomen puolustusvoimien keskeinen tykistöampumatarviketoimittaja.

Kauppa mahdollistaa osaltaan Suomen puolustusvoimien varaston kierrättämistä pidentäen näin varastoitujen ampumatarvikkeiden elinkaarta.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa hallitusneuvos Jouko Tuloisela puh. 0295 140 412 ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksessa myyntipäällikkö Jari Kokkola, puh. 0299800 (puolustusvoimien vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä