Tiedotteet 2018

30.05.2018 13:41

Puolustusministeri Niinistö puhui kodinturvajoukkojen komentajille

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti 30.5.2018 avajaispuheen Skandinavian ja Baltian maiden kodinturvajoukkojen komentajien konferenssissa Helsingissä. Puheessaan ministeri käsitteli vapaaehtoisen maanpuolustustyön kehittämistä Suomessa.

Puheenvuorossaan ministeri Niinistö muistutti, että vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus Suomessa rakentuu tänä päivänä kolmesta kokonaisuudesta: Ensimmäinen on sotilaallinen koulutus, joka on vapaaehtoistoiminnan kova ydin. Siinä vapaaehtoiset tuottavat sodan ajan suorituskykyä Puolustusvoimien paikallisjoukoille.

Toinen kokonaisuus on sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus, jolla kehitetään yksilön valmiuksia sotilaskoulutukselle. Kolmantena kokonaisuutena on varautumis- ja turvallisuuskoulutus, joka on luonteeltaan yhteiskunnallisten valmiuksien tuottamista arjen häiriötilanteisiin.

Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa on ministeri Niinistön mukaan kuitenkin paljon kehitettävää. Viime vuonna hyväksytyssä valtioneuvoston puolustusselonteossa todetaan, että Maanpuolustuskoulutusyhdistystä kehitetään puolustusvoimien strategisena kumppanina. "Kehittämisen tavoitteena on vahvistaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen asemaa paikallispuolustuksessa sekä virka-aputehtävissä. Kaiken tämän tulee palvella myös valmiutta, jota olemme määrätietoisesti parantaneet viime vuosina", huomautti Niinistö.¨

Puolustusministeri kertoi myös, että mahdollisuus kehittää vapaaehtoista maanpuolustusta on hänelle mieluinen tehtävä. "Vapaaehtoistoiminta ulottuu kaikkiin yhteiskuntamme kerroksiin ja on näin ollen yhteinen asia. Kaiken sydän on kuitenkin vapaaehtoiset ja heidän pyyteetön halunsa tehdä työtä kansallisen turvallisuuden, kaikkien meidän eteen", totesi Niinistö.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä