Tiedotteet 2018

22.08.2018 14:52

Yhteispohjoismainen taisteluasujärjestelmä on edennyt tarjouspyyntövaiheeseen

Yhteispohjoismainen taisteluasujärjestelmä, Nordic Combat Uniform System (NCU), on edennyt tarjouspyyntövaiheeseen. Tarjouksia odotetaan alkusyksystä, jolloin valitut tarjoajat toimittavat myös näytteet koko järjestelmän tuotteista.

Neljällä Pohjoismaalla on puolustustarvikkeiden hankinnoista erilaiset kokemukset ja toimintatavat. Nyt käynnissä oleva hankinta perustuu yhteisiin vaatimuksiin. Vain eri maiden järjestelmissä käytettävä maastokuviointi eroaa toisistaan. Hankinta perustuu vaatimuksiin, jotka on laadittu käyttäjien ja teknisten asiantuntijoiden avulla. Työssä ei ole aina ole päästy suoraan eteenpäin. Esimerkiksi järjestelmän vaatimuksista eri ilmastovyöhykkeille on ollut erilaisia odotuksia. Tämä on ratkaistu käyttämällä yhtenäistä järjestelmää, jossa ilmastovyöhykkeet jaettu eri osiin: eurooppalainen, kylmä ilmasto, viidakko ja aavikko.

Tarjoajille annetaan mahdollisuus tutustua eri maiden käytössä oleviin varusteisiin. Tarkoituksena on varmistaa ja ratkaista näiden yhteensopivuus uuden taisteluasujärjestelmän kanssa. Asusteet, kuten kengät, päähineet ja käsineet, eivät kuulu hankintaan.

Tarjoajat toimittavat uuden taisteluasujärjestelmän näytteet syksyllä 2018, jolloin suoritetaan ensimmäinen arviointikierros. Myöhemmässä vaiheessa pieni määrä tarjoajia jatkaa käyttäjien kenttätestaukseen, joka suoritetaan kaikkien neljän maan omissa joukko-osastoissa.

Projektia voi seurata osoitteessa: NCU project homepage:  www.nordefco.org/commonuniform

Lisätietoja asiasta antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, 0295 140 417 sekä puolustusvoimien logistiikkalaitokselta projektipäällikkö Jaana Pihlaja, 0299 578351.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä