Tiedotteet 2018

10.09.2018 08:49

Puolustusministeri Niinistö puhui 226. Maanpuolustuskurssin avajaisissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 226. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 10.9.2018. Ministeri Niinistö tarkasteli kokonaisturvallisuuden toimintamallia sekä ajankohtaisia lainsäädäntöhankkeita.

"Kokonaisturvallisuuden toimintamalli on varautumisen kivijalka", totesi ministeri Niinistö puheessaan. Niinistön mukaan puolustushallinnon paikka ja tehtävät on kuitenkin selvennettävä ja ajanmukaistettava osana kokonaisturvallisuutta sekä erityisesti maanpuolustusta tukevien yhteiskunnan toimien näkökulmasta. "Nyt on oikea aika tehdä kokonaismaanpuolustuksen inventaario omista tarpeista ja kyvyistä suhteessa yhteiskunnan kykyihin tukea sotilaallista maanpuolustusta", totesi Niinistö.

Niin ikään kansallisessa lainsäädännössä ja yhteiskuntapolitiikassa on ministerin mukaan huomioitava sotilaallisen maanpuolustuksen toimintaedellytykset. "Lainsäädäntömme pitää huomioida sodankäynnin ja turvallisuusympäristön muutoksesta nousevat tarpeet", painotti Niinistö.

Puheessaan ministeri Niinistö huomautti, että istuva hallitus on käynnistänyt toistakymmentä lakihanketta, joilla edistetään kansallista turvallisuutta. Näistä Niinistö nosti esille kaksi ajankohtaista lainsäädäntöhanketta; kaksoiskansalaisuuslakiesityksen sekä ulkomaalaisten kiinteistöjen omistamista ohjaavan lakihankkeen.

Ministerin mukaan esitetyt lainsäädännön kehittämistoimenpiteet muodostavat kokonaisuuden, jolla viranomaisen puuttumismahdollisuuksia erilaisissa tilanteissa parannetaan. "Toimenpide-ehdotuspaketti on laadittu siten, että kansallista turvallisuutta voidaan parantaa puuttuen mahdollisimman vähän kiinteistökauppaan, ulkomaalaisten kykyyn investoida Suomeen tai perustusoikeuksien antamaan suojaan", totesi Niinistö.

Ministerin puhe kummikurssilaisilleen on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä