Tiedotteet 2018

20.09.2018 11:44

Puolustusministeri Niinistö ehdottaa parlamentaarista työryhmää selvittämään puolustusvoimien henkilöstömäärän kasvattamisen tarvetta

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 20.9.2018 valtion ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa.

Ministeri Niinistö huomautti, että puolustushallinnon pääluokka nousee ensimmäistä kertaa yli kolmen miljardin euron. "Se on 451 miljoonaa enemmän kuin mitä edellinen hallitus jätti perinnöksi neljä vuotta sitten. Puolustusministerinä voin tyytyväisenä esitellä hallituksen esitystä", totesi Niinistö.

Hallituksen esitys sisältää 5,7 miljoonaa euroa puolustusvoimien henkilöstömäärän lisäämiseksi sadalla uudella viralla ja 2 miljoonaa euroa sopimussotilaiden palkkaamiseen. Ministeri Niinistön mukaan tämä on kuitenkin vain laastaria puolustusvoimien henkilöstöpulaan, joka aiheutettiin puolustusvoimauudistuksen yhteydessä 2400 tehtävän leikkaamisella.

"Mielestäni nyt olisi erinomainen vaihe parlamentaariselle työryhmälle. Se voisi tehdä selvityksen puolustusvoimien henkilöstömäärästä ja sen mahdollisesta kasvattamisesta ensi vuosikymmenellä", totesi Niinistö.

Myös tulevia hallitusneuvotteluja ajatellen olisi ministerin mukaan erinomainen asia, että parlamentaarisesti löytyisi yhteisymmärrys puolustusvoimien henkilöstömäärän lisäämisestä ja sen edellyttämistä resursseista.

Ministerin puheenvuoro on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä