Tiedotteet 2018

23.10.2018 13:59

Laivue 2020 -hanke etenee kohti rakentamisvaihetta

Puolustusministeri Jussi Niinistö on 22.10.2018 valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan aiesopimuksen Rauma Marine Constructions (RMC) Oy:n kanssa neljän Laivue 2020 -korvetin rakentamiseen liittyvistä pääperiaatteista ja edellytyksistä.

Periaatteet ja ehdot on neuvoteltu RMC:n ja Logistiikkalaitoksen välillä ja ne koskevat mm. alusten hintaa, rahoitusaikataulua, sopimusosapuolten vastuunjakoa ja riskienhallintaa. Saavutettu yksimielisyys mahdollistaa alusten rakentamissopimuksen loppuun saattamisen. Tavoitteena on rakentamissopimuksen solmiminen vuoden 2019 alkupuolella.

Rakentamissopimus kattaa merenkulkukelpoisten alusten rakentamisen, joka sisältää alusten koneistot, navigointijärjestelmän ja muun varustelun. Taistelujärjestelmä ja aseet hankitaan erikseen.

Rakentamissopimuksen arvo tulee olemaan noin puolet Laivue 2020 -hankkeen 1,2 miljardin euron kokonaishinnasta.


Taistelujärjestelmän lopullinen tarjouskierros syksyn kuluessa

Laivue 2020 -alusten taistelujärjestelmän alustava tarjouspyyntö lähetettiin kesällä 2017 kolmelle toimittajaehdokkaalle: saksalaiselle Atlas Elektronille, kanadalaiselle Lockheed Martin Canadalle ja ruotsalaiselle Saabille. Taistelujärjestelmä koostuu aseista, sensoreista, johtamisjärjestelmistä ja näiden integroinnista aluksiin. Taistelujärjestelmäsopimus pyritään tekemään samanaikaisesti laivanrakentamissopimuksen kanssa.

Lisätietoja antaa puolustusministeriössä tiedotuspäällikkö Eemeli Peltonen, puh. 0295 140 125.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä