Tiedotteet 2018

12.11.2018 13:53

Puolustusministeri Niinistö Pohjoismaiden puolustusministerien kokoukseen Osloon

Puolustusministeri Jussi Niinistö osallistuu 13.-14. marraskuuta 2018 Oslossa järjestettävään Pohjoismaiden puolustusministerien kokoukseen. Kokouksen yhteydessä järjestetään lisäksi Pohjoismaiden ja Baltian maiden sekä Pohjoisen ryhmän (Northern Group) puolustusministerien työistunnot. Norja on toiminut vuonna 2018 pohjoismaisen puolustusyhteistyön Nordefcon puheenjohtajamaana, ja kokoukset ovat osa puheenjohtajuusvuoden ohjelmaa.

Pohjoismaiden puolustusministerit keskustelevat pohjoismaisen puolustusyhteistyön ajankohtaisista asioista kuten Nordefcon uudesta visiosta sekä Norjan puheenjohtajuuskauden tuloksista liittyen avaruuteen ja miehittämättömiin järjestelmiin. Agendalla ovat myös sotilaallisia maahantulomuodollisuuksia koskeva Easy Access -hanke, lähialueen turvallisuustilanne ja yhteinen harjoitustoiminta.

Pohjoisen ryhmän istunnossa keskustellaan YK:n rauhanturvaoperaatioista, sotilaallisesta liikkuvuudesta (military mobility) sekä harjoitustoimintaan liittyvästä strategisesta viestinnästä. Työistuntoon osallistuu myös YK:n rauhanturvaoperaatioista vastaava alipääsihteeri Jean-Pierre Lacroix. Northern Group -ryhmittymään kuuluvat Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Puola ja Saksa.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden työistunnossa käsitellään lähialueen turvallisuustilannetta sekä puolustusyhteistyön kehittämistä niin alueellisella kuin eurooppalaisella tasolla.

Lisätietoa kokouksista antavat puolustusministeriössä erityisasiantuntija Johanna Hämäläinen, puh. 0295 140 086, puolustusministerin sotilasneuvonantaja Petteri Jouko, puh. 0295 140 109 ja viestintään liittyen erityisasiantuntija Kristian Vakkuri, puh. 0295 140 123.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä