Tiedotteet 2018

21.12.2018 12:50

Puolustusvoimien ja Würth Oy:n välille kumppanuussopimus

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen allekirjoittamaan kumppanuussopimuksen Würth Oy:n kanssa.

Puolustusvoimien ja Würth Oy:n välisellä kumppanuussopimuksella luodaan puolustusvoimien ja Würth Oy:n välille kattava ja kaikkia valmiustiloja koskeva kumppanuuden palveluita koskeva kokonaisratkaisu kotimaassa sekä kansainvälisissä tehtävissä. Kumppanuuden palveluihin kuuluu muun muassa järjestelmien ylläpitoon ja töiden suorittamiseen tarvittavien pientarvikkeiden, tarveaineiden, työkalujen ja suojavälineiden toimittaminen. Puolustusvoimat ja Würth Oy solmivat myös sotataloussopimuksen, joka osaltaan turvaa järjestelmän käyttöä ja ylläpitoa poikkeusoloissa. 

Yhteistyö puolustusvoimien ja Würth Oy:n välillä on alkanut vuonna 1990 ja laajentunut valtakunnalliseksi sopimukseksi vuonna 2001. Yhteistyö on kehittynyt ja syventynyt vuosien aikana. Nyt solmittavan sopimuksen tarkoituksena on, että toiminta muodostuu kokonaismaanpuolustuksen kiinteäksi osaksi siten, että Würth Oy:n puolustusvoimille tuottamat palvelut ovat osa puolustusvoimien logistiikkajärjestelmää.

Kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, ja sen palveluiden kokonaisarvo on noin 3,5–4,5 miljoona euroa/vuosi. Sen kotimainen työllistävä vaikutus on noin 35 henkilötyövuotta.


Lisätietoja antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, puh. 0295 140 417.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä