Tiedotteet

27.04.2019 15:00

Puolustusministeri Niinistö puhui Pirkanmaan Reserviläispiirin maanpuolustusjuhlassa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui lauantaina 27.4.2019 Pirkanmaan Reserviläispiirin maanpuolustusjuhlassa Lempäälän Ideaparkissa. Maanpuolustusjuhla on osa 27.-28.4.2019 järjestettävää maanpuolustustapahtumaa.

Puolustusministeri Niinistön mukaan tulevalla vuosikymmenellä avainasemassa ovat meri- ja ilmavoimien suuret hankkeet. ”Suomen puolustuksen tulevaisuus riippuu näiden hankkeiden toteuttamisesta. Niiden toteutus on turvattava ja se on seuraavan hallituksen tärkeimpiä tehtäviä. Kansalaistemme turvallisuutta ei rakenneta yhdessä vaalikaudessa, vaan se edellyttää jatkuvia ponnisteluita” huomautti Niinistö.

Puheessaan puolustusministeri Niinistö muistutti Maavoimien olevan avainasemassa nopeassa tilannekehityksessä, kuten virka-aputehtävissä sekä puolustuksen ja yhteiskunnan tärkeiden kohteiden suojaamisessa. "Niin ikään lopulta juuri maavoimilla, joihin pääosa 280 000 sotilaan sodan ajan kokonaisvahvuudesta kuuluu, torjutaan tarvittaessa laajamittainen hyökkäys ja turvataan kansakunnan itsenäisyys", totesi Niinistö.

Pirkanmaan Reserviläispiiri on Reserviläisliiton suurin piiri noin 4 500 jäsenellään. Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö - liiton 350 jäsenyhdistykseen kuuluu lähes 38 000 henkilöjäsentä.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä