Tiedotteet

09.05.2019 13:31

Puolustusministeri Niinistö puhui Puolustushallinnon rakennuslaitoksen 25-vuotisjuhlassa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui Puolustushallinnon rakennuslaitoksen 25-vuotisjuhlassa Haminassa 9.5.2019. Puheessaan ministeri Niinistö nosti esille toimintaympäristön muutoksen sekä tarkasteli puolustushallinnon kiinteistöratkaisuja.

Puolustusministeri Niinistön mukaan puolustushallinnon kiinteistönpidossa on saavuttu eräänlaiseen käännekohtaan. ”Turvallisuusympäristön muutokset korostavat Rakennuslaitoksen työn tärkeyttä ja merkitystä. Kiinteistöt ovat tärkeimpien tilojen osalta osa Puolustusvoimien ydintoimintaa. Kiinteistöt ovat osa puolustuksemme suorituskykyä", totesi Niinistö.

"Viime vuosikymmeninä tilahallinnan investoinneissa ovat korostuneet rauhan ajan tarpeet, tilatehokkuus sekä energia- ja ympäristöasiat. Sen sijaan Puolustusvoimien päätehtävien edellyttämät valmiusvaatimukset ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tulevaisuudessa toiminnan painopiste tulee palauttaa tukemaan Puolustusvoimien päätehtäviä ja valmiutta", huomautti ministeri Niinistö.

"Rakennuslaitoksen keskeiset vahvuudet ovat sen valmius- ja turvallisuuslähtöisyys, kustannustietoisuus sekä asiakas- ja erityistilaosaaminen. Rakennuslaitos on ulkopuolisissa arvioissa todettu tehokkaaksi", muistutti puolustusministeri Niinistö.

Puolustusministerin puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä