Tiedotteet

01.02.2019 15:00

Ilmavoimien komentajaa kuultu Lemmenjoki-tapauksessa

Puolustusministeriö on kuullut Ilmavoimien nykyistä komentajaa Sampo Eskelistä. Kuuleminen järjestettiin ministeriössä tämän viikon maanantaina 28.1.2019.

Kuuleminen liittyi Eskelistä vastaan nostettuun syytteeseen ns. Lemmenjoki-tapauksessa ja hänen rooliinsa tapauksen tutkinnan osalta. Valtakunnansyyttäjävirasto on ilmoittanut, että Eskelistä vastaan on nostettu äskettäin syyte palvelusrikoksesta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta. Puolustusministeriö halusi kuulla Eskelistä henkilökohtaisesti asiasta mahdollisimman pian.

Kuulemisen perusteella puolustusministeriö on päätynyt siihen, että virasta pidättämistä ei uusista olosuhteista johtuen edellytetä.

Ministeriö suhtautuu Eskeliseen kohdistuvaan rikosepäilyyn vakavasti, mutta ei edellytä Eskelisen pidättämistä tämän virasta jäljellä olevien parin kuukauden ajaksi näissä olosuhteissa, joissa Eskelinen on virkasuhteensa lopun ajan lomalla.

Eskelisen määräaikainen kausi Ilmavoimien komentajana päättyy 31.3.2019. Ilmavoimien uutena komentajana aloittaa 1.4. prikaatikenraali Pasi Jokinen.

Kuulemisen sisältö ja keskustelut eivät ole julkista tietoa. Tämä siksi, että kuulemisessa on ollut käytössä esitutkintamateriaalia, joka ei ole julkista ennen oikeudenkäyntiä.   

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa vanhempi hallitussihteeri Sinikka Vahvaselkä p. 0295 140 431.

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä