Tiedotteet

10.04.2019 11:20

Suomi liittyy EU:n projektiin jossa selvitetään hybriditeknologian käyttöä sotilasajoneuvoissa

Suomi osallistuu Euroopan puolustusviraston (EDA) tutkimusyhteistyöprojektiin ”Hybrid Drive Trains for military purpose (HybriDT), jossa selvitetään hybriditeknologian soveltuvuutta sotilasajoneuvoihin. Projektin johtovaltiona toimii Saksa, ja muita osallistujia ovat Alankomaat, Italia, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Slovenia ja Suomi.

Hybriditeknologiaa kehitetään ja hyödynnetään yhä laajemmin ajoneuvoteollisuudessa. Sotilasajoneuvot eivät voi tulevaisuudessa poiketa täysin siviiliajoneuvoista, ja tästä syystä hybriditeknologian sovellusmahdollisuuksia on tärkeää tutkia myös sotilaskaluston osalta. Tätä tavoitetta tukee myös tarve liikenteen päästöjen alentamiselle ja jopa suoranaiset kiellot tietyntyyppisille moottoreille.

Tutkimuksen tarkoituksena ei ole kehittää uutta laitetta vaan tutkia vaateita, joita sotilaskäyttö kyseessä olevalle tekniikalle asettaa. Samalla saadaan viitteitä siitä, mitä haittoja ja hyötyjä uudenlaisen tekniikan käytöstä voi olla.

Projektin sisällön tuottaa osallistujamaiden puolustusteollisuus- ja tutkimuskonsortio, jossa on Suomesta mukana Patria Land Systems. Suomen osuus projektissa toteutetaan pääosin kotimaisen puolustusteollisuuden asiantuntijatyönä.

 

Lisätietoja antaa puolustusministeriössä erityisasiantuntija Marika Järvenpää, puh. 0295 140 051 ja Maavoimien esikunnassa insinöörimajuri Petteri Lahtinen, puh. 0299 800 (Puolustusvoimien vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä