Puolustusministeriön hallinnonalan kunniamerkit


Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun (SVR) ja Suomen Leijonan (SL) ritarikuntien Suurmestari, on 12.5.2005 ritarikuntien hallituksen esityksestä päättänyt, että Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnat antavat vuosittain puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. kunniamerkkejä puolustusministeriön hallinnonalan ansioituneille kansalaisille.

Puolustusministeriön hallinnonalaan kuuluvat järjestöt, organisaatiot ja Puolustushallinnon rakennuslaitos voivat lähettää puolustusministeriöön ehdotuksia kunniamerkeistä.

Yksittäiset kunniamerkkiehdotukset lähetetään asianomaisille keskusjärjestöille tai vastaaville organisaatioille, jotka lähettävät lopulliset ehdotukset puolustusministeriöön.

Puolustusministeriöllä on ehdotuksia varten kiintiöt, jotka on annettu erikseen ritarimerkeille, ansioristeille ja mitaleille. Ministeriö ei saa ylittää omia kiintiöitään ja tämän vuoksi ministeriössä joudutaan vuosittain karsimaan osa ehdotuksista.

Ehdotettaessa kunniamerkkiä käytetään ritarikuntien vahvistamaa kunniamerkkiehdotuslomaketta ja noudatetaan sen täyttöohjetta.

Kunniamerkkiehdotusten lisäksi puolustusministeriölle on toimitettava yhteenvetolomake, jossa ehdokkaiden nimet ovat kunniamerkkiluokittain tärkeysjärjestyksessä.

Ehdotukset ja yhteenvetolomake pyydetään toimittamaan puolustusministeriöön 15.3. mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita ehdotuksia ei voida ottaa huomioon.

Ritarikuntien myöntämät kunniamerkit on noudettavissa tai toimitetaan puolustusministeriöstä ehdotusten tekijöille toukokuun lopulla.

 

Lisätietoja kunniamerkeistä ritarikuntien verkkosivuilla.

Kunniamerkkiehdotuslomake ja täyttöohje

 

 

Toimitusosoite

Puolustusministeriö/Ritarikuntien kunniamerkit
PL 31
00131 Helsinki

Asiakirjat voi jättää myös puolustusministeriölle osoitettuna valtioneuvoston jakelukeskukseen: Ritarikatu 2 B, Helsinki tai puolustusministeriön kulunvalvontapisteeseen. Kuoreen merkitään tunnus ”PLM/Ritarikuntien kunniamerkit”

Lisätietoja

Sami Roikonen, osastoesiupseeri 
Resurssipoliittinen osasto, henkilöstöyksikkö, puh. 0295 140 442,  sami.roikonen@defmin.fi


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä