30.01.2018 09:00

Strategisten hankkeiden verkkosivut saivat uuden ilmeen

Lauri Puranen

HX-hävittäjä- ja Laivue 2020 -hankkeiden uudistettujen verkkosivujen myötä päätin aloittaa blogin kirjoittamisen. Kirjoitan hankkeisiin liittyvistä ajankohtaisista asioista ja mielenkiintoisista taustatiedoista. Strategiset hankkeet etenevät suunnitelmien mukaan, mutta varsin rauhallisella tahdilla. Niinpä – ehkä joidenkin pettymykseksi – näitä blogikirjoituksia tulee myöskin varsin rauhalliseen tahtiin. 

HX- ja Laivue 2020 -hankkeet ovat suorituskyvyn tärkeyden, mutta myös kustannusten osalta erittäin merkittäviä hankkeita. Avoin ja oikea-aikainen viestintä on tärkeä osa hankevalmistelua. Tietoa on oltava tarjolla eri kanavissa ja hankkeiden perusteita on avattava niin kattavasti kuin turvallisuusmääräykset ja yritysten salassapitovaatimukset mahdollistavat. Tietoa tarvitsevat päättäjät, media, asiantuntijat ja kaikki asiasta kiinnostuneet kansalaiset. Avoin viestintä on hanketta valmistelevien virkamiesten tärkeä velvollisuus. 

Viestinnän avoimuus on ollut myös yksi keskeinen lähtökohta päivittäessämme strategisten hankkeiden verkkosivuja. Hankkeiden perusteet ja aikataulut on pyritty kuvaamaan tiiviisti, selkeästi ja kiinnostavassa muodossa.  Sivustolla tullaan jatkossa julkaisemaan myös ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia. Omalla blogillani pyrin entisestään lisäämään viestintämme avoimuutta.

Ulospäin on saattanut näyttää siltä, että strategisissa hankkeissa on ollut meneillään hiljaisempi suvantovaihe. Hankkeiden parissa työskentelevien näkökulmasta katsoen vuosi 2017 oli kuitenkin hyvin kiireinen. 

HX-hanke on tietopyyntövastausten perusteella valmistellut tarjouspyyntöä, jonka on tarkoitus lähteä viidelle konevalmistajalle tämän vuoden huhti-toukokuussa. Laivue 2020 -hankkeessa on työskennelty rakentamissopimuksen valmistelun ja taistelujärjestelmän kilpailutuksen parissa. Eduskunta myönsi Laivue 2020 -hankkeelle rahoituksen ja antoi valtuuden tehdä hanketta koskevat sopimukset. Laivan rakentamissopimus ja taistelujärjestelmäsopimus tullaan tekemään tekemään vuoden 2018 kuluessa. 

Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihin! 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja