Ajankohtaista Laivue 2020 -hankkeesta

28.11.2017 10:31

Lloyd's Register Laivue 2020 -alusten luokituslaitokseksi

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on valinnut Lloyd's Registerin Laivue 2020 -alusten luokituslaitokseksi. Luokituksen tarkoituksena on taata tulevan Pohjanmaa-luokan alusten turvallisuus, merikelpoisuus ja suorituskyky.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on valinnut Lloyd's Registerin Laivue 2020 -alusten luokituslaitokseksi. Luokituksen tarkoituksena on taata tulevan Pohjanmaa-luokan alusten turvallisuus, merikelpoisuus ja suorituskyky. Alusten luokitus on osa Laivue 2020 -hankkeen laadunvarmistusohjelmaa ja se käsittää suunnitteluaineiston tarkastamisen kansainvälisiä sotalaivasääntöjä käyttäen sekä laivojen rakennusvaiheen valvonnan. Suomen Merivoimien aluksia ei ole aiemmin tässä laajuudessa suunniteltu ja rakennettu luokituslaitoksen valvonnassa. 

Lloyd's Registerillä on pitkä kokemus toiminnasta puolustushallinnon ja laivastojen kanssa ympäri maailmaa. Laivue 2020 on ensimmäinen hanke, jossa Lloyd's Register luokittaa Suomen Merivoimien aluksia. Suomen Puolustusvoimien sota-alusten kansallisena lippuviranomaisena Laivue 2020 -hankkeessa toimii Merivoimien esikunnan tekninen tarkastussektori. 

Lloyd's Register on maailmanlaajuinen suunnittelua, teknisiä ja muita liiketoiminnan tukipalveluita tuottava yritys, jolla on noin 8000 työntekijää 78 maassa. Toiminta alkoi laivaluokituksesta vuonna 1760 ja tänä päivänä palveluja tuotetaan monille eri teollisuuden aloille. Lloyd's Registerin sotalaivaosaaminen perustuu pitkälti Ison-Britannian Royal Navyn kanssa tehtyyn yhteistyöhön sekä omaan kehitystyöhön ja kokemukseen.                                                      

Lisätietoja asiassa antaa Turkka Jäppinen Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta, puh. +358 299 578 531.


Palaa otsikoihin